TUCSON Club UA tucson club
Май 23, 2012, 10:24:34 *
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?

Войти
Туристическая компания Ola Travel - полный набор туристических услуг, туры в Египет, Турцию, Таиланд, ОАЭ
Новости:

Начало   Помощь Поиск Календарь Войти Регистрация  
Страниц: 1 ... 8 9 [10] 11 12 13   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Тюнинг двигателя  (Прочитано 23058 раз)
Тушелюб
Львів
Участник

Львів

« Ответ #135 : Февраль 26, 2010, 09:31:15 »

тут можна прочитати: http://www.tucson.com.ua/forum/index.php/board,56.0.html

Читав, звісно.

Та тут йдеться про відчуття юзерів ідеї. На рівні: випив таблетку і полегшало. Про те, що таблетка садить печінку, або тромбує вену стане ясно, коли буде пізно.
Хотілось би почитати і критичні відгуки, і не тільки юзерів, а й кодерів (розробників).

Чому? - Та просто. Скажімо, я їду 15 т. на рік. Отже 1,5 т бензини. За оцінками VIKа-440 - це десь 80 л* 0.8 = 640 грн економії. Отож економити фактично почну на третій рік. Тобто, в принципі, вигідність такої операції виключно сильно залежить від її безобідності.

Не можу придумати, що тут розумне написати.

Тушелюб
Львів
Участник

Львів

« Ответ #136 : Февраль 26, 2010, 09:52:43 »

Почитати в інтернеті можна, і то досить багато.
А на рахунок корпорації, вони роблять авто для внутрішнього ринку, Європи, Росії, України і т.д. Бензин скрізь різний, і робляться дуже великі допуски, щоб працювало скрізь.
Тому є можливість покращити режим роботи двигуна, покращується ККД, і відповідно падає розхід та покращується динаміка.  

Покращувати щось можна тільки з умов зменшення діапазонів допусків, тобто, якщо чіпувати машини для Європи, які апріорі були зачіповані на найгірші умови на Україні. Іншими словами при чіпуванні я маю зобов'язатися їздити не менше, аніж на Євро-6 - ому бензині при температурі > 0 і т.п. ?
З того, що я прочитав, довіру викликає можливість економії за рахунок погіршення екологічних характеристик вихлопу. Якщо це дає 0.5 л економії на 10 л пального без прихованої шкоди машині - то я вже чіпуюся.

Vik-440
Тернополь, 0114
Заслуженный активист
Аксакал

« Ответ #137 : Февраль 26, 2010, 09:56:10 »

Отож економити фактично почну на третій рік. Тобто, в принципі, вигідність такої операції виключно сильно залежить від її безобідності.
Ні, я вже писав, що головна ідея того, що прошивався в тому, щоб отримати більшу потужність на низах (глибокий сніг, болото) та більшу потужність (навіть 5% на обгоні по трасі має значення)! Розхід палива для мене не є кретерієм для таких робіт. Щоб економити, треба ставити газ...
Offroader
Львів, 102
TUCSON Club member
Старожил

« Ответ #138 : Февраль 26, 2010, 10:01:19 »

Для Тушелюб - рекомендую спробувати проїхатись на чіпованій машині щоб відчути різницю.
Тушелюб
Львів
Участник

Львів

« Ответ #139 : Февраль 26, 2010, 10:02:07 »

Отож економити фактично почну на третій рік. Тобто, в принципі, вигідність такої операції виключно сильно залежить від її безобідності.
Ні, я вже писав, що головна ідея того, що прошивався в тому, щоб отримати більшу потужність на низах (глибокий сніг, болото) та більшу потужність (навіть 5% на обгоні по трасі має значення)! Розхід палива для мене не є кретерієм для таких робіт. Щоб економити, треба ставити газ...

Логічно.

Якщо можна, то покращення тяги у відсотках (хай навіть дуже приблизно) ?

Тушелюб
Львів
Участник

Львів

« Ответ #140 : Февраль 26, 2010, 10:12:32 »

Для Тушелюб - рекомендую спробувати проїхатись на чіпованій машині щоб відчути різницю.

Не впевнений, що у моєму випадку це допоможе. Тут треба їхати на одній і тій же машині до і після чіпування. Моя машина апріорі може їхати гірше за твою ще без чіпування, бо старіша, або з якихось інших причин.

Про всяк випадок, я прошу розуміти, що ні у який спосіб не намагаюсь тут щось закритикувати, позаяк є абсолютним чайником у цих справах. Просто я вже як старий гуцул став недовірливим, можливо вже й надто. Grin

Олександр
Аксакал

« Ответ #141 : Февраль 26, 2010, 10:16:56 »

важко оцінити відчуття у відсотках. тим більше, що "тяга на низах" у даному випадку описується як мінімум двома параметрами: крутний момент та швидкість реакції.
тільки сідати у чіповану машину та пробувати...
Vik-440
Тернополь, 0114
Заслуженный активист
Аксакал

« Ответ #142 : Февраль 26, 2010, 10:34:09 »

важко оцінити відчуття у відсотках. тим більше, що "тяга на низах" у даному випадку описується як мінімум двома параметрами: крутний момент та швидкість реакції.
тільки сідати у чіповану машину та пробувати...
Я гадаю, що після чіпованої сісти у звичайну, тоді можна відразу прикинути різницю. Навпаки важкувато напевно... (зокрема я на трасі, після першої годони їзди тільки почав помічати, при обгонах)
Тушелюб
Львів
Участник

Львів

« Ответ #143 : Февраль 26, 2010, 10:43:02 »

...тільки сідати у чіповану машину та пробувати...

І отак завше - і хочеться, і колеться...

Ну добре, а як щодо впливу на інші вузли машини?

Vik-440
Тернополь, 0114
Заслуженный активист
Аксакал

« Ответ #144 : Февраль 26, 2010, 12:18:43 »

Для прикладу, які вузли?
ALEX UZ
Гость
« Ответ #145 : Февраль 26, 2010, 01:05:41 »

Мой совет, попробуй проедься, тем более во Львове не проблема, разницу почуствуеш сразу . Особенно рекомендую во Львове по окружной проехаться. Есть там у вас подьем затяжной с поворотом, эт если с Киева ехать по перед сьездом на Ив. Франковк, если не путаю.
По поводу "впливу на інші вузли", хотел посоветывать развал-схождение проверить после чиповки, но потом передумал.
YV
Гость
« Ответ #146 : Май 25, 2010, 07:47:34 »

где чиповались? если не секрет..
ALEX UZ
Гость
« Ответ #147 : Май 25, 2010, 08:21:21 »

Если вопрос ко мне то тут
http://www.tucson.com.ua/forum/index.php/topic,6049.0.html
Если не ко мне, то не знаю
ymka
Киев, Виноградарь
Партнер
Участник

4wd 2.0CRDI.МКПП

« Ответ #148 : Май 26, 2010, 05:00:38 »

Если есть желание подедь на петровку проедеш на чипованом 0674440347

Не всё говори что знаешь,но всегда,знай что говориш.
Alex Under
Киев
Участник

Tucson 2.0 CRDi 4WD АКПП Charcoal Gray

« Ответ #149 : Май 26, 2010, 06:42:58 »

...По поводу "впливу на інші вузли", хотел посоветывать развал-схождение проверить после чиповки, но потом передумал.

Не вижу никакой связи. Чиповка действует на все колёса, поэтому от неё какого-то "перекоса" нет Smiley

В автомобілі усе повинно бути зачіповане.
Чіпуймося, бо ми того варті!
Страниц: 1 ... 8 9 [10] 11 12 13   Вверх
  Печать  

Перейти в: